آیا تصمیم گرفتهاید که برای ساختن آیندهای بهتر مهارت های کارآفرینی را در خودتان یا فرزندتان پرورش دهید؟ اما مطمئن نیستید که از کجا باید شروع کنید؟ یا چه کاری باید در این راستا انجام دهید؟ با این مقاله همراه باشید تا با روشها و مهارتهای مختلف آشنا شوید.
کارآفرین چه کسی است؟
خلاقیت، ابتکار و ریسکپذیری مهمترین نکات در کارافرینی هستند. کارآفرینی تعریف قطعی ندارد؛ اما کارآفرینان رفتارها مشترکی از خود بروز میدهند. کارآفرین فردی است که در کنار کار برای یک شرکت بزرگ، با پرورش مهارتهای خود میتواند کسبوکار خودش را راه اندازد.
برای اینکه کارآفرین موفقی شوید باید مهارت های کارآفرینی را در خود تقویت کنید. مهارتهایی چون، مهارتهای فردی، اجتماعی، فکری و عملی است که در ادامه بیشتر با هریک از آنها آشنا خواهیم شد.
۱. مهارتهای شخصی افراد کارآفرین
گام اول در تشخیص مهارتهای شخصی، محک زدن خصوصیات فردی، ارزشها و باورهای شما است. ببینید که آیا از نظر ذهنی آمادهاید که یک کارآفرین موفق شوید؟ برای رسیدن به پاسخ این سوال نکات ذیل را در خود جستجو کنید.
- خوشبینی: خوشبینی ویژگی است که مسیر سخت کاری تا رسیدن به موفقیت را برای کارآفرین آسانتر میکند. آیا انسان خوشبینی هستید؟
- چشمانداز: آیا بهراحتی میتوانید عوامل موفقیت و پیشرفت کردن در کاری را تشخیص دهید؟ آیا بهراحتی میتوانید ایدهای که به ذهنتان میرسد را برای دیگران توضیح دهید؟ آیا میتوانید چشماندازی قانعکننده از کارتان در آینده را طراحی کنید و دیگران را متقاعد کنید که برای شما کار کنند؟
- ابتکار: آیا فرد مبتکری هستید و میتوانید به راه حل مشکلات پیچیده را پیدا کنید؟
- میل به رهبری: آیا علاقه دارید رهبری گروهی را برعهده بگیرید و دیگران را هدایت کنید؟
- پشتکار: آیا فردی پرانرژی هستید؟ آیا توان کار بیوقفه برای رسیدن به اهداف خود را دارید؟
- ریسکپذیری: آیا قابلیت ریسکپذیری و تصمیمگیری در شرایط سخت و نامطمئن را دارید؟
- انعطافپذیری: آیا هنگامی که کارها طبق برنامه پیش نمیرود خود را میبازید یا از شکستها و خطاهایتان درس میگیرید؟
۲. مهارتهای اجتماعی افراد کارآفرین
یک کارآفرین بهدلیل شرایط کاری که دارد، باید با افراد زیادی در ارتباط باشد. بنابراین، باید بتواند با تیم کاری، مشتری، سهامداران، سرمایهگذاران و سایر ذینفعان ارتباط خوبی برقرار کند. مهارت های کارآفرینی چون مهارت ارتباط برقرار کردن ممکن است به طور ذاتی در افراد وجود داشته باشند. هرچند میتوانید آنها را با تجربه و ممارست یاد بگیرید.
در ادامه با مهارتهای اجتماعی افراد کارآفرین آشنا میشوید.
- رهبر و الهامبخش بودن: آیا میتوانید الهامبخش باشید و افراد را هدایت کنید؟ آیا میتوانید افرد را متقاعد کنید که از شما پیروی و برای شما کار کنند؟ یک کارآفرین نمیتواند به تنهایی شرکت یا پروژهی خود را به موفقیت برساند. در نتیجه برای رسیدن به اهدافتان به کمک افراد دیگر هم احتیاج دارید.
- مهارت ارتباط برقرارکردن: برای اجرایی کردن ایدههای خود، باید افرادی زیادی مانند، سرمایهگذاران، مشتریان بالقوه و اعضای تیمتان را با خود همراه کنید. بنابراین، باید بتوانید بهخوبی با دیگران ارتباط برقرار کنید. آیا مهارت کافی در ارتباط برقرار کردن را دارید؟
- گوش کردن: توانایی گوش کردن و کسب اطلاعات نیز یکی از مهارت های کارآفرینی است. آیا میتوانید به خوبی دیگران را بشنوید و صحبتهای آنها را درک کنید؟
- روابط فردی: آیا مهارت مدیریت احساساتتان هنگام روبرو شدن با انتقاد را دارید؟
- توانایی مذاکره: باید بتوانید در مورد قیمتها مذاکره کنید و همچنین، اختلاف بین افراد را به بهترین نحو حل کنید. آیا توانایی مذاکره با دیگران را دارید؟
- اصول اخلاق: آیا با افراد مختلف بر مبنای احترام، صداقت، انصاف و اعتماد به نفس برخورد میکنید؟ آیا میتوانید با رعایت اصول اخلاقی گروهی را هدایت کنید؟
۳. مهارتهای فکری افراد کارآفرین
تفکر خلاق مهارتی است که با تمرین پرورش مییابد. یک کارآفرین باید ایدههای جدیدی داشته باشد، فرصتها را بشناسد و بتواند در مواقع ضروری درست تصمیم بگیرد. فعالیتهای بسیاری برای پرورش مهارت های کارآفرینی از جمله پرورش مهارتهای فکری وجود دارد که به شرح زیر است.
- تفکر خلاق: آیا میتوانید از چند بعد یک موضوع را بررسی کنید و آن را بسط دهید؟ ابزاری چون Reframing Matrix این فرصت را برای شما فراهم میکند.
- توانایی حل مسئله: برای حل مسائل موجود در کسبوکار باید استراتژی مناسبی در نظر بگیرید.
- ربودن فرصتها: آیا توانایی تشخیص فرصتهای طلایی پیش آمده را دارید؟ آیا میتوانید پیشبینی کنید که چه چیزی ترند خواهد شد؟ آیا توانایی عملی کردن فرصتها را دارید؟
۴. مهارتهای عملی افراد کارآفرین
مهارتهای عملی شاخه دیگری از مهارت های کارآفرینی است که به دانش و مهارت ویژهای نیازمند است. یک کارآفرین برای مدیریت یک کارخانه یا تولید یک محصول با کیفیت باید مهارتهای عملی خود را تقویت کند.
- تعیین هدف: اهدافی را تعیین کنید که دستیافتنی، خاص و مرتبط باشند. اهدافی که بتوانید در یک بازه زمانی خاص به آن برسید.
- برنامهریزی و سازماندهی: آیا استعداد، مهارت و توانایی لازم برای رسیدن به اهدافتان را دارید؟ آیا میتوانید به افراد دیگر کمک کنید تا آرزوهایشان به واقعیت تبدیل شود؟ همان طور که مهارت برنامهریزی اهمیت دارد، مهارت مدیریت پروژه نیز مهم است. در نتیجه، شما به یک برنامه کاری منسجم احتیاج دارید.
- تصمیمگیری: تصمیمگیری در حوزه کسبوکار باید مبتنی بر اطلاعات کافی و شواهد باشد.
مهارت های کارآفرینی چگونه بهبود پیدا میکنند؟
روشهای متفاوتی در پرورش مهارت های کارآفرینی وجود دارد که در ادامه به معرفی تعدادی از آنها میپردازیم.
شرکت در دورهها
یکی از روشهای پرورش مهارت کارآفرینی شرکت در دورههای کسبوکار، بازاریابی، برنامهریزی مالی و برندینگ است. این دورهها میتوانند به صورت حضوری یا آنلاین برگزار شوند و در جلسات مختلف به انتقال تجربیات کارآفرینان موفق و تدریس آخرین پژوهشها و متدهای مرتبط با کسب و کار بپردازند.
شرکت در رویدادها و کارگاهها
با شرکت در این رویدادها میتوانید مطالب زیادی را بیاموزید و با افراد خبره یا روسای شرکتهای معتبر ملاقات کنید. میتوانید سوالهای خود را در مورد نحوه راهاندازی کسبوکارتان بپرسید و از تجارب افراد موفق استفاده کنید.
بهدنبال مربیان مجرب باشید
یکی دیگر از راههای ارتقا مهارت های کارآفرینی و هدایت بهترکسبوکارها یافتن مربی مجرب است. با کمک یک مربی با تجربه و حرفهای میتوانید در مورد نحوه ساخت برند یا نحوه مدیریت بهتر تجارتتان صحبت کنید.
تقویت مهارت مدیریت و رهبری
اگر بهدنبال موقعیتی چون سمت مدیریت هستید، باید این مهارت را در خود تقویت کنید. به عنوان یک مدیر باید بازخورد کارتان را بررسی کنید تا بتوانید در این راستا مهارتهای مدیریتی خود را توسعه دهید.
مدیریت منابع مالی
مدیریت منابع مالی یکی از مهمترین بخشها در ایجاد کسبوکار است. اگر بتوانید خودتان مدیریت منابع مالی را بهعهده بگیرید بهتر است. اما میتوانید از افردی که در این زمینه تخصص دارند نیز کمک بگیرید.
نتیجهگیری
برای کارآفرین بودن و مدیریت یک کسبوکار باید دانش و مهارت های کارآفرینی را در خود تقویت کنید. اگر مهارت دیگری در این زمینه میشناسید که در این مقاله به آن اشاره نشده است، آنها را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
۰ دیدگاه