برای شروع هر کاری یک نقطه صفر وجود دارد. دستاوردهای بزرگ نیز از این قاعده مستثنی نیستند و از برداشتن گامهای بسیار کوچکی پا گرفتند. تنها کافی است از پوسته نازک ترسها و نتوانستنها فاصله بگیرید. پتانسیل وجودی خود را بشناسید و در همان راستا گام بردارید. در این مقاله نقل قول های جک دورسی را بررسی خواهیم کرد.
بهترین نقل قول های جک دورسی
جک دورسی، برنامهنویس و کارآفرین برجسته آمریکایی در حوزه اینترنت، یکی از بنیانگذارن و مدیرعامل توییتر و اسکوئر (شرکت پرداخت موبایل) است. او در سال ۲۰۰۸ به عنوان یکی از بهترین مبتکران زیر سن ۳۵ سال در جهان شناخته شد. او در سال ۲۰۱۲ نیز از طرف ژورنال وال استریت جایزه «مبتکر سال» را دریافت کرد.
۱. توییتر
ایده توییتر زمانی به ذهنم خطور کرد که ۱۵ ساله بودم و علاقه خاصی به مسیر یابی پیدا کرده بودم.
در آن زمان تاکسیها و ماشینهای آتشنشانی باید موقعیت مکانی و کاری که در لحظه انجام میدادند را مخابره میکردند. همین موضوع ذهن او را به خودش جلب کرد و مانند جرقهای ایده ایجاد توییتر را در او ایجاد کرد.
۲. موفقیت
موفقیت اتفاقی نیست.
۳. درست رفتار کنید
جزئیات را به بهترین شکل پیادهسازی کنید و در عین حال آنها را محدود کنید.
کیفیت مهمتر از کمیت است! جک باور دارد که محصولی که امکانات بیشتری ارائه میدهد، الزاما محصول برتری نیست.
محصولی با ده ویژگی غیر مرتبط در واقع فقط ارزش خود را پایین میآورد. چرا که کارایی ندارد و در عین حال هزینه بر است. امکانات محدودی را در محصول خود تعبیه کنید. اما روی همان تعداد کم تمرکز کنید و بهدرستی اثری در حد کمال ارائه دهید.
۴. خودتان را باور کنید
هر کسی میتواند ایدههای خوبی در هر زمینهای داشته باشد. اما، خارج کردن آن ایده از حالت بالقوه و عملی کردن آن و توانایی جذب افراد برای کمک به شما اهمیت بیشتری دارد.
جک از مخاطبین خود میخواهد که پتانسیل خود را بشناسند. از آنها میخواهد که از منطقه امن خود خارج شوند و نترسند. ایدههایشان را تنها یک ایده باقی نگذارند که سالها بعد ببینند که فرد دیگری رویای آنها را زندگی میکند.
۵.کنجکاوی
من همیشه شیفته شهرها و نحوه عملکرد آنها بودهام. بنابراین، سعی کردم خودم برنامهنویسی را یاد بگیرم تا بفهمم که شهرها چگونه کار میکنند.
یک شهر مانند یک نرمافزار، مجموعهای از فعالیتها و عملکردهای مجزا است. به طوری که در عین حال که مستقل از دیگری کار میکنند، به یکدیگر وابستهاند. اگر یک قسمت از کاری در شهر درست انجام نشود یا یک خط کد در برنامهنویسی درست نوشته نشود؛ کل شهر یا برنامه دچار مشکل میشود.
منظور او از این صحبت این است که دید از بالا به پایین (مدیریت بدون دانش و تلاش) رویکرد درستی نیست و کارها را بهپیش نمیبرد. با در بطن ماجرا بودن است که میتوانید کاری که مدیریت میکنید را درک کنید و آن را بهدرستی انجام دهید. با گامبهگام جلو رفتن و تلاش برای به نتیجه رساندن کار است که یک سیستم نجات مییابد و موفق میشود.
۶. تعهد داشتن
بنیانگذار بودن یک شغل نیست. یک وظیفه و نگرش است.
بنیانگذاران یک استارتآپ، والدین آن مجموعه هستند. مطمئنا افرادی چون، اعضای هیئت مدیره، مشاوران، کارمندان به آنها کمک میکنند. اما مسئولیت یک بنیانگذار بسیار فراتر است. او تعهدی عاطفی به کاری که انجام میدهد دارد.
بنیانگذار بودن به معنای واقعی کلمه توجه و مراقبت از محصول است. بنیانگذار بودن یعنی اندوخته عمرتان را برای رسیدن به رویاهایتان سرمایهگذاری کنید. یک بنیانگذار وقت، انرژی، داراییهایش را برای رسیدن به نتیجه مطلوب هزینه میکند. این یعنی متعهد بودن و ایستادگی کردن!
۷. تعیین هدف
میتوانید نگران رقابتی که در آن قرار دارید باشید. یا میتوانید روی آنچه پیش رو دارید تمرکز کنید و با سرعت هرچه تمام رو به جلو حرکت کنید.
نگرانی در مورد رقابتی که در حیطه شغلی، زندگی شخصی یا عاطفی شما وجود دارد کار بیهودهای است. درست مثل این است که روی ریل ایستاده باشید و نگران باشید که قطار از روی شما عبور کند. یا میتوانید همچنان با وحشت به آمدن قطار نگاه کنید یا میتوانید سریع از مسیر قطار خارج شده و خود را نجات دهید.
جک دورسی نیز از همین قاعده پیروی میکند. او در حیطه کاری خود نگران رقبا نیست. در عوض، سعی میکند هدف مشخصی را برای خودش تعیین کند و با تمام وجود روی آن تمرکز کند. در نتیجه کاری که ارائه میدهد ۱۰ برابر بهتر از آن چیزی است که در بازار موجود است.
۸. کارآفرینی
مهمترین نکته در کارآفرینی این است که به شانس تکیه نکنید. بلکه، مهارتها و تواناییهایتان را بهنحوی پرورش دهید که بتوانید موقعیتهای خوب را قبل از وقوع تشخیص دهید.
منتظر نباشید شانس در خانه شما را بزند. این شما هستید که باید فرصتهای خوب را بربایید. موقعیتها را بسازید. برای آشنایی بیشتر با ویژگیهای یک کارآفرین میتوانید به مقاله ما در مورد مهارت های کارآفرینی مراجعه کنید.
۹. همه باهم برای نجات زمین
من واقعا به ساختارهایی که همچون مستعمرههای یک کشور به آن کشور وابستهاند علاقه دارم. درختان صنوبر بهطور گروهی همه باهم رشد میکنند. اگر یکی از آنها دچار مشکل شود بقیه نیز آسیب میبینند.
آدمها با هم رشد میکنند و با هم به موفقیت میرسند. پدیده گرمایش زمین چیزی نیست که از بین برود فقط بهاین دلیل که ما به آن بیتوجه هستیم. درست مصرف کردن چیزی نیست که خساست نامیده شود چون ما ثروتمند هستیم. هدر دادن آب و غذا چیزهایی نیستند که چون در شرایط خوب اقتصادی و اجتماعی قرار داریم قابل اغماض باشند.
درحالیکه انسان امروز تنها بر روی پیشرفت در زمینه تکنولوژی تمرکز کرده است؛ متاسفانه از رشد در زمینه همدلی و مسائل اجتماعی بازمانده است. ما نیازمند تکنولوژیهایی هستیم که با کمک آن بتوانیم سیاره خود، زمین را نجات دهیم.
۰ دیدگاه