کتاب احساسهای خرگوشی برای کودکان طراحی شده و به آنها کمک میکند که احساسات خود را تشخیص دهند، هیجانات خود را بهتر مدیریت کنند و یاد بگیرند که روش مناسب ابراز احساسات چیست. این کتاب، ابزاری ارزشمند برای کمک به کودک در ایجاد اعتماد به نفس و عزت نفس است و به او کمک میکند که شالوده عاطفی سالمی داشته باشد تا بتواند بر اساس آن رشد سالمی را هم تجربه کند. در ادامه به معرفی بیشتر کتاب احساس های خرگوشی و نویسندهی آن میپردازیم.
درباره کتاب احساس های خرگوشی
کتاب احساسهای خرگوشی، در قالب ۴ داستان، کودکان را با ۴ احساس غم، شادی، خشم و ترس آشنا میکند. این کتاب به کودکان کمک میکند که متوجه شوند همه انسانها احساسات غم، شادی، خشم و ترس را تجربه میکنند و این احساسات، کاملا عادی هستند. همچنین این کتاب به کودکان کمک میکند روشهای مناسب ابراز احساسات را بشناسند و در نتیجه بتوانند هیجانات خود را مدیریت کنند. این امر به افزایش هوش هیجانی آنها کمک میکند.
در انتهای این کتاب، از کودکان سوالاتی در مورد احساسات خرگوشی و احساسات خود کودک پرسیده میشود که این سوالات به کودک در فکر کردن به هیجانات کمک میکنند. همچنین باعث میشوند مطالب قصه بیشتر در ذهن کودک تثبیت شود.
درباره نویسنده
تریسی مورونی، نویسنده، تصویرگر، طراح و خالق معتبر بینالمللی است. بیش از ده میلیون نسخه از کتابهای او در سراسر جهان فروخته شده است و کتابهای او در ۲۹ کشور به بیش از ۲۲ زبان ترجمه شدهاند. پرفروشترین کتاب او کتاب احساسهای خرگوشی است. تریسی مورونی در کتابهای خود به دنبال تقویت شکلگیری هوش هیجانی و اجتماعی کودکان است و میخواهد خوانندگان خود انگیزه دهد تا روی نکات مثبت و چیزهایی که در جهان دوست دارند تمرکز کنند.
سرفصلهای کتاب
همانطور که مطرح شد کتاب احساسهای خرگوشی به ۴ احساس غم، خشم، شادی و ترس میپردازد که بخشهای کتاب عبارتاند از:
- خرگوش کوچولوی عصبانی
- خرگوش کوچولوی ترسو
- خرگوش کوچولوی خوشحال
- خرگوش کوچولوی غمگین
بخشهایی از کتاب احساسهای خرگوشی
«وقتی عصبانی میشوم، میخواهم لگد بزنم و فریاد بزنم و پا به زمین بکوبم، پا به زمین بکوبم. میخواهم بدوم و بدوم و هیچوقت نایستم! بعضی چیزها مرا خیلی عصبانی میکند. وقتی کسی مسخرهام میکند، یا چیزی را که درست کردهام خراب میکند، عصبانی میشوم.
وقتی میترسم، چهارستون بدنم میلرزد و موهایم سیخ میشود. وقتی میترسم، میخواهم بدوم و جای امنی پنهان شوم. همه گاهی میترسند. من از عنکبوت چندشآور بدقیافه و قلدرها و تنها ماندن در جاهای تاریک میترسم. ترسیدن اشکالی ندارد. ترسیدن به من کمک میکند تا از خطر دوری کنم و کمک بخواهم …
خیلی چیزها مرا خوشحال میکند. وقتی با دوستانم هستم، خوشحالم. وقتی با مامان بزرگ شیرینی میپزم، خوشحالم. وقتی بابا مرا به گردش میبرد، خوشحالم. کنار آتش مینشینیم و سیبزمینی میپزیم و حرف میزنیم و میخدیم و باز هم حرف میزنیم.
بعضی چیزها واقعا مرا غمگین میکند. وقتی پدر و مادرم دعوا میکنند، غمگین میشوم و گاه وقتی مریضم و حالم خوب نیست غمگین میشوم. وقتی کسی که دوستش دارم میمیرد، ناراحت میشوم. اشکالی ندارد که گاهی غمگین باشیم. اگر با دوستم حرف بزنم و گریه کنم، حالم بهتر میشود.»
اگر میخواهید به تقویت هوش هیجانی و اجتماعی فرزندتان کمک کنید یا روانشناس کودک هستید و میخواهید به مراجعین کودک خود در ابراز احساسات و مدیریت آن کمک کنید، تهیه این کتاب در این مسیر بسیار موثر است.